Om mig

Hundar har alltid funnits i mitt liv. Redan som liten hade min mormor och morfar en vacker chow chow – Rufsan, och min farmor en schäfer – Ilja. Även många i den övriga släkten och vänskapskretsen hade hundar. För egen del började det hela i slutet av 70-talet, då vi köpte vår första pudel. En svart mellanpudel som hette Tickan. Själv hade jag precis börjat i grundskolan, och var överlycklig över att få hålla den lilla söta valpen i knäet i bilen på väg hem från uppfödaren. Tickan visade sig bli en mycket trevlig familjehund, så trevlig att vi beslutade att hon skulle få valpar. Efter första kullen behöll vi en tik, Fiffi. Min mamma genomgick den utbildning som på den tiden krävdes för att få starta en kennel, och efter att ha blivit godkänd så startade hon kenneln Fantastic’s. Tickan fick sammanlagt tre kullar, och än i dag finns det pudlar kvar som härstammar från henne.

Som vuxen längtade jag efter att skaffa hund igen, men min sambo var inte lika övertygad. Men så när jag vaknade upp på min 30-års dag fick jag ett litet paket levererat till sängen. Ur lådan tittade världens sötaste lilla hundvalp upp. Han hade en rosett runt halsen. Gissa om jag blev lycklig…! Fido betydde väldigt mycket för mig, och han lärde mig otroligt mycket. Fido är nu en ängelhund.

Numera består min familj av mig själv, husse Bosse, två lillmattar och så mellanpudeln Charlie.

Mitt intresse för hundar är stort och jag är högskoleutbildad i Hundens beteendebiologi på Linköpings högskola. Jag har hållit kurser i Grundlydnad för rasklubben och i Rallylydnad för Svenska Brukshundsklubben. Jag har också vidareutbildat mig själv genom att gå en mängd olika kurser med mina hundar.

Samspelet mellan människa och hund är fantastiskt och att hunden är människans bästa vän är något som jag kan skriva under!