Mjuk Pepparkaka

Detta är en underbart julig mjuk pepparkaka!! Faktiskt en av mina favoriter.

Mjuk pepparkaka paleo

Mjuk Pepparkaka

  • Portioner: 12 bitar
  • Skriv ut


Jag gillar lingon, så ibland kör jag dubbel sats i kakan. Morötter gör den extra saftig, men vill du hålla ned kolhydraterna så blir det lika gott utan.

Ingredienser

  • 100 gram smör (alternativt 1 dl smält kokosolja)
  • 3 ägg
  • 4 msk sötning
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm äkta vaniljpulver
  • 2 tsk kanel
  • 1,5 tsk mald kardemumma
  • 1 tsk mald nejlika
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 krm fint havssalt
  • 2 rivna morötter (valfritt)
  • 0,5 dl lingon

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält smöret (alternativt smält kokosoljan) och låt svalna
  3. Knäck äggen i en bunke och vispa poröst tillsammans med sötningen
  4. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke
  5. Riv eller mixa morötterna (valfritt)
  6. Vispa ihop smöret/kokosoljan, de torra ingredienserna och äggsmeten.
  7. Rör i morötterna (valfritt)
  8. Rör i lingonen
  9. Smörj en sockerkaksform med smör eller kokosolja och bröda den med tex pofiber eller riven kokos.
  10. Häll i smeten i formen
  11. Stoppa in i ugnen ca 25-30 minuter. Testa med en provsticka/tandpetare som ska vara torr när kakan är klar
  12. Låt svalna och vänd upp på ett fat.
  13. Ät och njut!

Blir det något över rekommenderar jag att du fryser in kakan direkt, tex i portionsbitar. Då håller den sig saftig och god till nästa gång du ska njuta av kakan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen