Om mig

Hundar har alltid funnits i mitt liv. Redan som liten hade min mormor och morfar en vacker chow chow – Rufsan, och min farmor en schäfer – Ilja. Även många i den övriga släkten och vänskapskretsen hade hundar. För egen del började det hela i slutet av 70-talet, då vi köpte vår första pudel. En svart mellanpudel som hette Tickan. Själv hade jag precis börjat i grundskolan, och var överlycklig över att få hålla den lilla söta valpen i knäet i bilen på väg hem från uppfödaren. Tickan visade sig bli en mycket trevlig familjehund, så trevlig att vi beslutade att hon skulle få valpar. Efter första kullen behöll vi en tik, Fiffi. Min mamma genomgick den utbildning som på den tiden krävdes för att få starta en kennel, och efter att ha blivit godkänd så startade hon kenneln Fantastic’s. Tickan fick sammanlagt tre kullar, och än i dag finns det pudlar kvar som härstammar från henne.

Som vuxen längtade jag efter att skaffa hund igen, men min sambo var inte lika övertygad. Men så när jag vaknade upp på min 30-års dag fick jag ett litet paket levererat till sängen. Ur lådan tittade världens sötaste lilla hundvalp upp. Han hade en rosett runt halsen. Gissa om jag blev lycklig…! Fido betydde väldigt mycket för mig, och han lärde mig otroligt mycket, men är nu en ängelhund.

3 år senare utökades familjen med Charlie. Extra roligt var att Charlie långt bak i stamtavlan hade linjer från mina barndomshundar. Charlie är tyvärr även han en änglahund sedan maj 2021. Han blev gammal, skulle fyllt 16 år, och saknaden är enorm. Men minnena av allt vi upplevt kommer finnas kvar för evigt.

Så numera består min familj av mig själv, husse Bosse, och två lillmattar som inte är så små längre utan i övre tonåren. Och jakten på ny hund har startat.

Mitt intresse för hundar är stort och jag är högskoleutbildad i Hundens beteendebiologi på Linköpings högskola.

Jag har hållit kurser i Grundlydnad för rasklubben och i Rallylydnad för Svenska Brukshundsklubben. Jag har också vidareutbildat mig själv genom att gå en mängd olika kurser tillsammans med mina hundar.

2018 utbildade jag mig till Rallylydnadsinstruktör på Hundens Hus.

Samspelet mellan människa och hund är fantastiskt och att hunden är människans bästa vän är något som jag verkligen kan skriva under!

Min hundrelaterade Universitetsutbildning

Jag och Vinna
Rulla till toppen