Att göra eget hundgodis är både enkelt, gott och billigt.
Små bitar av torkad blodpudding är perfekt att använda om du till exempel ska lära din hund nya moment.
Tänk på att köpa blodpudding utan lök eftersom lök anses vara något hundar inte ska äta.
Så här brukar jag göra mitt blodpuddingsgodis:
- Sätt ugnen på ca 120 grader.
- Skär blodpuddingen i små bitar.
- Sprid ut dem på en plåt.
- Stoppa in i ugnen i 1-2 timmar beroende på storlek av bitar och typ av ugn. Ugnsluckan kan vara lite på glänt när de torkar, men för mig brukar det gå bra att ha den stängd.
- Ta ut plåten och förvara bitarna i en tätslutande burk eller påse.
Om bitarna är helt torkade kan de förvaras i rumstemperatur, annars i kyl eller frys.
TIPS! Gör mycket åt gången när du ändå håller på, så räcker det länge.
TIPS! Gör SMÅ bitar. Din hund gör ingen skillnad på små och stora bitar, och dagsransonen med mat kan lätt bli för stor om bitarna är stora.
Förstår att han gillade det?